fbpx
NaslovnicaCrna GoraPejović: Borba protiv korupcije prioritetni cilj Crne Gore

Pejović: Borba protiv korupcije prioritetni cilj Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Borba protiv korupcije prioritetni je cilj Crne Gore, kao i svih država koje teže stvaranju pravednijeg i održivijeg društva, kazao je potpredsjednik Skupštine Boris Pejović.

On je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, kazao da se naporima Crne Gore, usmjerenim ka jačanju institucija, unapređenju zakonodavstva i promociji transparentnosti, stvara osnova za odgovorno upravljanje i sprečavanje korupcije na svim nivoima.

Pejović je dodao da se na taj način stvara i osnova za izgradnju društva integriteta u kojem vladavina prava predstavlja fundamentalnu vrijednost.

Kako je rekao, Crna Gora je preduzela značajne korake u borbi protiv korupcije u protekle tri godine.

„Međutim, izazovi ostaju, i zato je ključno kontinuirano unapređenje mehanizama zaštite od korupcije, jačanje nezavisnosti institucija, i podizanje svijesti građana o negativnim posljedicama korupcije na cjelokupno društvo“, naveo je Pejović u saopštenju.

On je kazao da se u tom zajedničkom naporu mogu izvući pouke iz iskustava razvijenih država koje su uspjele da stvore jače i efikasnije sisteme borbe protiv korupcije.

„Primjena najboljih praksi, transparentnost u radu institucija, jačanje pravne sigurnosti i efikasnost pravosudnog sistema su ključni elementi uspješne borbe protiv korupcije“, rekao je Pejović.

On je pozvao sve građane da aktivno podrže napore države u borbi protiv korupcije.

„Kao i da prijave nadležnim organima svaki vid potencijalnih zloupotreba od strane nosilaca javnih funkcija, kao i zaposlenih u državnim organima“, dodao je Pejović.

Prema njegovim riječima, edukacija, svestran pristup informacijama i aktivno učešće u društvenim procesima, ključni su preduslovi za stvaranje društva u kojem je stepen tolerancije prema korupciji jednak nuli.

„Ovog Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, podsjećam nas sve, da je svaka naša akcija protiv korupcije korak ka izgradnji poštenijeg i pravednijeg društva“, poručio je Pejović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vrijeme - oblačno

Danas oblačno

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno...

Fiorentina u finalu