fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMladi pokreta Evropa sad predali Spajićevu kandidaturu

Mladi pokreta Evropa sad predali Spajićevu kandidaturu


Podgorica, (MINA) – Mladi Pokreta “Evropa sad” predali su prijedlog predsjedničke kandidature njihovog lidera Milojka Spajića Državnoj izbornoj komisiji (DIK).

Predaji kandidature prisustvovali su članovi Državne izborne komisije (DIK) i predsjednik Nikola Mugoša kojem je dokumentaciju uručio funkcioner tog pokreta Janko Odović, prenosi Pobjeda.

Odović je kazao da uz kandidaturu Spajića predaju izjavu o prihvatanju kandidature koja je ovjerena kod notara, potvrdu o biračkom pravu i potvrdu o prebivalištu, kao i uvjerenje iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

“Evropa sad” se nada da će sve ovo što smo do sad uradili i uvjerenja koja su izdata od nadležnih organa Crne Gore biti dovoljni i da će i sastav DIK-a glasati kako po Ustavu tako i po Zakonu o predsjedniku i potvridti kandidaturu”, rekao je Odović.

On je dodao da potpisi koje su donijeli i podrška građana garantuju da će Spajić pobijediti i biti sljedeći predsjednik Crne Gore.

Mugoša je kazao da se nadležnost DIK-a po pitanju ocjene dokumentacije kandidature vrši na sjednici za čije je održavanje rok 48 sati.

“Sazvaću sjednicu u propisanom roku i kada stručna služba provjeri potpise i dokumentaciju”, rekao je Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije