fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMilatović na samitu lidera Brdo-Brioni Procesa

Milatović na samitu lidera Brdo-Brioni Procesa

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović otputovaće danas u Skoplje gdje će učestvovati na samitu lidera zemalja učesnica Brdo-Brioni Procesa.

Iz Službe za informisanje predsjednika saopštili su da će Milatović na samitu učestvovati na poziv predsjednika Sjeverne Makedonije Steva Pendarovskog, Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednice Slovenije Nataše Pirc Musar.

Kako su naveli, Milatović će večeras biti gost na neformalnoj večeri koju će uoči početka samita za lidere zemalja učesnica prirediti Pendarovski.

„Samitu će prisustvovati i lideri iz regiona, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu, predsjednik Albanije Bajram Begaj, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović“, kaže se u saopštenju.

Proces Brdo-Brioni prvi put je održan 2013. godine, na inicijativu predsjednika Slovenije i Hrvatske, i najprestižnija je regionalna inicijativa koja daje političke rezultate i podstiče politički dijalog između zemalja regiona.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije