fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaHerasimenko: Nastaviti sa podrškom ukrajinskom narodu

Herasimenko: Nastaviti sa podrškom ukrajinskom narodu

Podgorica, (MINA) – Ambasador Ukrajine u Podgorici Oleg Herasimenko apelovao je na ministra finansija Novicu Vukovića da Crna Gora nastavi sa podrškom ukrajinskom narodu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Herasimenko i Vuković razgovarali su o saradnji Crne Gore i Ukrajine i viziji potencijalnih budućih zajedničkih aktivnosti.

Herasimensko je zahvalio Vladi na podršci i solidarnosti prema ljudima iz Ukrajne koji su pronašli privremeno ili trajno utočište u Crnoj Gori, navodeći da se nada da će saradnja ministarstava finansija dvije države biti intenzivirana.

„Govoreći o brojnim poteškoćama sa kojima se suočava ukrajinski narod a koji se, između ostalog, odnose i na neriješena boravišna pitanja, materijalnu ugroženost i neizvjesnost, Herasimenko je uputio apel Vukoviću da se, u skladu sa nadležnostima i mogućnostima, nastavi podrška narodu Ukrajine“, kaže se u saopštenju.

Vuković je istakao da Crnu Goru i Ukrajinu vezuju tradicionalno dobri partnerski odnosi koji su u teškim ratnim vremenima dodatno osnaženi.

On je dodao da duboko saosjeća sa patnjom i izazovima sa kojima se stanovništvo Ukrajine suočava protekle dvije godine.

„Očekujem da će se mir i stabilnost što prije vratiti u prijateljsku Ukrajinu“, poručio je Vuković i dodao da će Crna Gora nastaviti da se zalaže za mir, pravdu, stabilnost i sigurnost za sve građane.

Navodi se da je na sastanku razgovarano i o ostalim sferama saradnje Crne Gore i Ukrajine, kao i aktivnostima vezanim za potpisivanje sporazuma iz više oblasti, između ostalih i Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i registra štete kojem se Crna Gora pridružila.

„Sastanak je zaključen očekivanjem da će u narednom periodu zajednički raditi na podsticanju ekonomske i razvojne saradnje dvije države i da će u uslovima mira, kojem se nadaju obje strane, stvoriti osnove da se u bliskoj budućnosti jača bilateralna saradnja u svim prepoznatim oblastima“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije