fbpx
NaslovnicaCrna GoraGandel: Parlamentarni lideri da odblokiraju institucije

Gandel: Parlamentarni lideri da odblokiraju institucije

Podgorica, (MINA) – Politički akteri u Crnoj Gori moraju pokazati ključnu odgovornost prema želji građana, ocijenio je ambasador Slovačke Boris Gandel, dodajući da je neophodno da parlamentarni lideri odblokiraju institucije i omoguće crnogorskoj demokratiji da funkcioniše.

On je danas razgovarao sa predsjednikom kluba poslanika „Crno na bijelo”, Milošem Konatarom, i sekretarkom kluba Aidom Batilović.

Kako je saopšteno iz Građanskog pokreta URA, Gandel je rekao da je neophodno da parlamentarni lideri omoguće crnogorskoj demokratiji da funkcioniše, da odblokiraju institucije.

“Crna Gora kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji mora imati djelotvorne i efikasne institucije u izazovnim vremenima”, kazao je Gandel.

On je, kako se navodi, podržao proevropski put Crne Gore i kazao da je volja građana da se Crna Gora što prije pridruži EU i da je to jasno iskazano kroz brojna istraživanja javnog mnjenja.

„Politički akteri moraju pokazati ključnu odgovornost prema želji građana Crne Gore. Nije dobro zbog građana da Skupština, kao jedna od ključnih institucija, ne obavlja svoje zadatke, ona ne smije biti u blokadi”, kazao je Gandel.

On je istakao da će vlada, koja dijeli zajedničke evropske ciljeve i interese i koja u fokusu ima napredak u procesu integracija, imati punu podršku Slovačke.

Konatar je, kako je saopšteno, informisao Gandela o obavljenim razgovorima i procesima koji se vode u cilju formiranja manjinske Vlade, i istakao da će mandatar u što skorijem roku obavijestiti Skupštinu o spremnosti da izloži koncept i program rada buduće evropske vlade.

“Očekujem da će mandatar tokom naredne sedmice pisanim putem obavijestiti Skupštinu i predsjedavajućeg o spremnosti da izloži koncept i program rada buduće vlade, a da se samim tim formalno i suštinski stiču uslovi za zakazivanje sjednice”, kazao je Konatar.

On je istakao da Crna Gora nema vremena da čeka.

“Pred nama je puno posla kako bi sproveli reforme u interesu građana i postali članica EU. Na tom putu nam je važna podrška naših evropskih partnera, a posebno Slovačke”, rekao je Konatar.

Navodi se da su sagovornici saglasni da Crna Gora i njeni građani nemaju vremena za čekanje, i da je saradnja sa evropskim partnerima od ključnog značaja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Danijel Hagari IDF

Iran lansirao dronove ka Izraelu

Jerusalim, (MINA) - Iran je lansirao veliki broj bespilotnih letjelica ka Izraelu, saopštila je...