fbpx
NaslovnicaCrna GoraČarapić: SDP i URA spremaju šavnički scenario za Cetinje

Čarapić: SDP i URA spremaju šavnički scenario za Cetinje

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) i Građanski pokret (GP) URA pokušaće da na Cetinju izvedu “šavnički scenario”, odnosno da izdejstvuju ponavljanje glasanja iznova i iznova, ocijenio je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić.

Glasanje na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II na Cetinju biće ponovljeno u subotu.

Čarapić je kazao da je u apsolutnom interesu građana da se na Cetinju u subotu glasanje sprovode mirno i u demokratskom duhu, kako to i dolikuje crnogorskoj Prijestonici.

On je u saopštenju naveo da su, nažalost, u posjedu poražavajućih informacija da to nije u interesu SDP-a, koji se bori za cenzus i GP URA, “koji se bori za duži ostanak u foteljama”.

“Prema podacima kojima raspolažemo, te dvije strukture će pokušati da na Cetinju izvedu “šavnički scenario”, odnosno pokušaće da izdejstvuju ponavljanje glasanja iznova i iznova, dok god im se ne zadovolje interesi”, rekao je Čarapić.

On je kazao da se isti ti subjekti nadaju da će kroz odluke Ustavnog suda uspjeti da to sprovedu i u Ulcinju gdje, kako je naveo, nastoje da takođe dođe do ponavljanja glasanja.

“Osim toga, SDP je spao na to građanima Cetinja nudi novac za glas na izborima”, naveo je Čarapić u saopštenju.

Prema njegovim riječima, SDP je time sebe doveo u ravan sa onima koji su takvom praksom trovali sve izbore u prethodnih 30 godina.

“Stoga, građane Cetinja pozivam da udare jak šamar ovim strukturama i na izborima glasaju PES, kog su oponenti opstruirali na svim izborima na koje smo do sada izašli, i da time obeshrabre dalje opstruiranje izbornog procesa”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorica, kisa 2

Vremenska prognoza: Danas kiša, temperatura do 24 stepena

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno...

Real na fajnl-foru