fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaAbazović: Crna Gora bezrezervno stoji uz ukrajinski narod

Abazović: Crna Gora bezrezervno stoji uz ukrajinski narod

Podgorica, (MINA) – Crna Gora bezrezervno stoji uz ukrajinski narod i doprinijeće zalaganju Ukrajine za članstvo u NATO, poručio je premijer i koordinator Ministarstva vanjskih poslova, Dritan Abazović.

On je to kazao na Konferenciji za obnovu Ukrajine u Londonu, na sesiji posvećenoj ekonomskom oporavku Ukrajine.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da je Crna Gora svoje prijateljstvo dokazala činjenicom da u državi trenutno boravi najviše Ukrajinaca u odnosu na broj stanovnika u Evropi.

„On je podsjetio da Crna Gora nastoji da podrži odbranu Ukrajine, kroz doniranje 11 odsto sredstava iz vojnog budžeta, kao i da će doprinijeti zalaganju ove države za članstvo u NATO-u“, kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Abazović je na marginama konferencije imao više bilateralnih sastanaka sa liderima iz zemalja članica EU i NATO, gdje je još jednom potvrđena zajednička vizija brzog i kvalitetnog oporavka Ukrajine kao partnera i prijatelja.

Konferenciju za obnovu Ukrajine, drugu po redu, zajednički organizuju Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, i Ukrajina.

London će danas i sjutra biti domaćin liderima iz više od 60 zemalja, sa glavnim ciljem prikupljanja pomoći za obnovu Ukrajine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije