fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicija će spriječiti svaki oblik radikalnog djelovanja

Policija će spriječiti svaki oblik radikalnog djelovanja

Podgorica, (MINA) – Policijski službenici neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira prilikom javnih okupljanja i prema svima koji budu kršili zakon preduzimaće se zakonite mjere i radnje, poručio je danas direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je kazao da Uprava policije prati situaciju u odnosu na aktuelna dešavanja u Crnoj Gori i najavljena javna okupljanja i preduzeće mjere i radnje iz svoje nadležnosti, prvenstveno preventivnog karaktera, kako bi javna okupljanja protekla u mirnoj atmosferi.

“Svi raspoloživi kapaciteti Uprave policije biće angažovani na očuvanju stabilnog javnog reda i mira i zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana, sprječavanju vršenja krivičnih djela i prekršaja i eventualnih napada na štićene objekte i efikasno zaštiti bezbjednost građana i države”, kazao je Veljović.

On je rekao da vjeruje da će organizatori javnih okupljanja ispuniti obaveze propisane zakonom, da će se svi uzdržati od bilo kakvog deliktnog ponašanja kako bi javna okupljanja protekla bez incidenata.

“Pozivam građane da kao subjekt bezbjednosti savjesno i odgovorno doprinesu očuvanju mira i bezbjednosti i ne dozvole zloupotrebu i manipulisanje bilo koje vrste”, navodi se u izjavi Veljovića.

Najčitanije

NBA: Novi brejk Dalasa, vodi 2:0 u finalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Dalasa pobijedili su u gostima ekipu Minesote 109:108 i poveli...