fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočinje testiranje stacionarnih radarskih sistema u Crnoj Gori

Počinje testiranje stacionarnih radarskih sistema u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) instaliralo je radarski uređaj Ekin Spotter G2 na raskrsnici ulica Jovana Tomaševića i 13. jula, u Podgorici, u cilju testiranja najsavremenijih tehnologija za detekciju brzine i prekršaja u saobraćaju, saopšteno je iz tog resora.

Iz MUP-a su rekli da je sistem ustupila kompanija MMSCODE iz Banja Luke.

„Time je MUP-u omogućeno da izvrši sveobuhvatnu procjenu tehničke funkcionalnosti i mogućnosti sistema u realnim uslovima“, navodi se u saopštenju.

Testni testni period, kako se dodaje, pruža priliku za sagledavanje svih prednosti koje sistem može donijeti u pogledu poboljšanja javne sigurnosti, efikasnosti u sprovođenju zakona i upravljanju i kontroli saobraćaja, te zaštiti oosba i imovine i unapređenju bezbjednosti građana.

Iz MUP-a su kazali da kontinuirano unapređuju kapacitete u svim segmentima i ulažu napore u pravcu unapređenja bezbjednosti saobraćaja, strateški planirajući efikasno upravljanje saobraćajem na teritoriji Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Gjeloshaj: Potrebno produbiti ekonomsku saradnju sa članicama EU * Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Zapadni Balkan treba da...