fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočinioci zaslužuju osudu i primjerenu sankciju

Počinioci zaslužuju osudu i primjerenu sankciju

Podgorica, (MINA) – Počinioci iscrtavanja uvredljivih grafita u Beranama zaslužuju ne samo osudu, već i primjerenu sankciju, kazali su iz institucije Zaštitnika, dodajući da se nadaju da će biti procesuirani u kratkom roku.

Prema njihovim riječima, zaštitnik ljudskih prava i sloboda, kao i svi građani koji podržavaju demokratske principe i multinacionalne vrijednosti crnogorskog društva, zgrožen je zbog primitivnog čina iscrtavanja uvredljivih grafita u Beranama.

“U trenucima koji traže zajedništvo i međusobnu podršku radi prevazlaženja krizne situacije u kojoj se našao cijeli svijet, neshvatljivo je da postoje ovako maliziocne namjere da se svojim komšijama, prijateljima, sugrađanima pošalju poruke mržnje i netrpeljivosti“, navodi se u reagovanju.

Iz institucije Zaštitnika kazali su da, bez obzira ko je, kojim povodom i sa kojim ciljem na taj način uznemirio danas stanovnike beranskih naselja, ali i cijelo crnogorsko društvo, zaslužuje ne samo osudu već i primjerenu sankciju.

„Pa se nadamo da će počinilac/oci ovog primitivnog i prizemnog čina biti procesuirani u kratkom roku“, zaključuje se u reagovanju.

Najčitanije