fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočela gradnja stanova za službenike MUP-a i ANB-a u Herceg Novom

Počela gradnja stanova za službenike MUP-a i ANB-a u Herceg Novom

Podgorica, (MINA) – Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić položili su kamen temeljac za izgradnju stanova za potrebe službenika bezbjednosnih institucija u Herceg Novom.

Šaranović je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kazao da je riječ o partnerskom projektu Opštine Herceg Novi i Sindikata bezbjednosnih institucija.

On je rekao da će izgradnjom stambeno- poslovnog objekta 32 zaposlena službenika MUP-a i Agencije za nacionalnu bezbjednost koji žive i rade u Herceg Novom konačno riješiti stambeno pitanje.

Šaranović je istakao da je ključni cilj MUP-a odlučna borba protiv organizovanog kriminala i sistemske korupcije.

„Da bismo odgovorili tom prioritetu i pratećim izazovima, koji nisu samo pod MUP-om i sektorom bezbjednosti, već su to izazovi i problemi crnogorskog društva, mi moramo da imamo zadovoljnog policijskog službenika“, istakao je Šaranović.

Kako je rekao, policijski službenici su za novo rukovodstvo MUP-a baza i temelj na kojem počiva bezbjednosni sektor.

„Svaka naša inicijativa, svaki naš potez, počinjaće upravo od onoga što znači popravljanje statusa policijskog službenika, vraćanje punog ugleda i povjerenja u integritet Uprave policije u cjelini, a jedan od načina da taj cilj ostvarimo jeste da povedemo računa o svim pitanjima koja su od važnosti za policijske službenike”, poručio je Šaranović.

On je istakao da je uspješna saradnja MUP-a, sindikata i Opštine Herceg Novi dobra poruka i primjer kako se zajedničkim radom mogu rješavati pitanja važna za zaposlene u policiji, a samim tim i jačati sektor bezbjednosti u lokalnim zajednicama.

Rok za izgradnju stambenog objekta je dvije godine, a vrijednost projekta oko 3,4 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

AMSCG kiša

Putevi mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima,...

Real na fajnl-foru