fbpx
NaslovnicaCrna GoraOmeragić: Tehnička vlada jedini mogući model

Omeragić: Tehnička vlada jedini mogući model

Podgorica, (MINA) – Crna Gora se nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi, a tehnička Vlada je model koji je jedini moguć u trenucima kada premijer Zdravko Krivokapić nema podršku većine u parlamentu, smatra portparol Bošnjačke stranke (BS) Adel Omeragić.

On je Danu kazao da je politička kriza praćena ekonomskom, a kako je naveo, uz loše rezultate Vlade u prvih 200 dana, sve to ukazuje na činjenicu da je sasvim realno i očekivano da dođe do novih izbora.

„Vjerujem da je realan naš predlog da se formira tehnička vlada“, naveo je Omeragić.

Kako je kazao, u njoj bi bilo poželjno da participiraju svi subjekti, gdje bi u oročenom vremenskom periodu od šest mjeseci, kroz dijalog, došli do kompromisa i zajedno izglasali izmjene izbornih zakona, izabrali vrhovnog državnog tužioca, sudije Ustavnog suda, Tužilački i Sudski savjet.

Omeragić je rekao da bi zadatak tehničke Vlade bio da, paralelno sa svim tim izazovima, radi na pripremi novih izbora.

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je Danu da je sada situacija znatno drugačija nego što je to bilo kada su vršili vlast i kada se nudila tehnička vlada kao opcija, a oni bili protiv.

„Sada je svakako situacija mnogostruko drugačija i kompleksnija nego što je to bila u prethodnom sazivu, kada je postojala stabilna parlamentarna veći na i Vlada čija podrška u parlamentu nije bila upitna“, naveo je Zirojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije