fbpx
NaslovnicaCrna GoraOd ponedjeljka ublažene mjere u četiri opštine

Od ponedjeljka ublažene mjere u četiri opštine

Podgorica, (MINA) – U Kolašinu, Ulcinju, Nikšiću i Pljevljima od ponedjeljka će biti ublažene mjere u skladu sa trenutnim opštinskim stopama incidencije obolijevanje od koronavirusa, odlučio je Insitut za javno zdravlje (IJZ).

IJZ je objavio listu kumulativne incidencije koronavirusa na osnovu svih registrovanih slučajeva obolijevanja od 17. do 30. oktobra na osnovu koje će od ponedjeljka biti primjenjivane nove mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

Iz IJZ-a su objasnili da će Kolašin, Nikšić i Pljevlja preći u grupu jedan, u kojoj je stopa incidencije manja od 400 slučajeva na 100 hiljada stanovnika stanovnika, a Ulcinj u grupu dva u kojoj je stopa između 400 i 799 slučajeva na 100 stanovnika.

Iz Instituta su kazali da će mjere biti pooštrena u Baru koji će zbog povećanja vrijednosti stope kumulativne incidencije preći u grupu dva.

“Iako su vrijednosti stopa kumulativnih incidencija u poslednjih 14 dana niže nego u prethodnom posmatranom 14-o dnevnom periodu, ako se porede stope na sedmičnom nivou – zabrinjava trend zabilježen u poslednjih sedam dana koji ukazuje da je do porast obolijevanja došlo skoro u svim opštinama”, naveli su iz IJZ-a.

Oni su objasnili da se za preračunavanje kumulativnih stopa incidencije koriste podaci MONSTAT-a o procjenjenoj veličini populacije po opštinama za prošlu godinu.

Najčitanije

Auto-putem od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Auto-putem Princeza Ksenija je od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila. Prema...

Sjutra je Vaskrs

Dalas u polufinalu