fbpx
NaslovnicaCrna GoraNuhodžić: Nastavićemo obračun sa kriminalom i beskompromisno reagovati

Nuhodžić: Nastavićemo obračun sa kriminalom i beskompromisno reagovati

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će nastaviti žestok obračun sa kriminalom, a institucije će, u skladu sa zakonom, oštro i beskompromisno reagovati, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je kazao da Crna Gora spremno dočekuje period poslije koronavirusa kada se radi o suzbijanju kriminalnih aktivnosti.

“Radimo detaljne analize kako bismo preduzeli što efikasnije preventivne i represivne mjere i kroz kriminalističko-obavještajni rad spriječili eventualno buduće kriminalno djelovanje”, kazao je Nuhodžić listu Dan.

On je naglasio da će jedan od prioriteta biti da se onemogući ekonomski uticaj kriminalnih grupa, koje ovu kriznu situaciju namjeravaju da iskoriste za vrbovanje novih članova, posebno među ranjivim grupama.

“Zatvaranje graničnih prelaza, zabrana međunarodnog i međugradskog saobraćaja, kontrole lica i zabrana kretanja u određenim vremenskim intervalima su u znatnoj mjeri uticali na smanjenje aktivnosti organizovanih kriminalnih grupa”, rekao je Nuhodži8ć.

On je kazao da tu prvenstveno misli na njihovo kretanje, povezivanje, ugovaranje kriminalnih aktivnosti i izvršenje krivičnih djela.

Nuhodžić je poručio građanima Crne Gore da vjeruju svojoj državi i institucijama sistema.

“Ni trenutna situacija sa epidemijom koronavirusa ni budući zadaci neće spriječiti policiju da energičnim djelovanjem bude jedan od najsnažnijih štitova u borbi protiv kriminala. U toj borbi bićemo istrajni, kako bismo stali na kraj kriminalcima”, rekao je on.

Nuhodžić je saopštio da je u narednom periodu moguće očekivati porast zelenašenja i promujenu ruta krijumčarenja droga.

Najčitanije

Pezeru trofej u Baru

Podgorica, (MINA) - Mesud Pezer pobjednik je jubilarnog, 30. međunarodnog atletskog mitinga Bar 2024. Bacač...