fbpx
NaslovnicaCrna GoraNuhodžić na Svjetskom forumu u Bakuu

Nuhodžić na Svjetskom forumu u Bakuu

Podgorica, (MINA) – Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, učestvovaće na Svjetskom forumu o interkulturnom dijalogu, koji danas počinje u Bakuu.

Iz Ministarstva su kazali da se Svjetski forum o interkulturnom dijalogu održava na temu Unaprjeđenjem dijaloga protiv diskriminacije, nejednakosti i nasilnih konflikata.

Nuhodžić će biti glavni govornik na panelu Migracije, raseljavanje i ljudska bezbjednost.

On će, tokom boravka u Bakuu, imati sastanke sa ministrom unutrašnjih poslova Azerbejdžana, Ramilom Usubovim i ministrom za vanredne situacije Azerbejdžana, Kemaladinom Hejdarovim.

“Razgovori će biti prilika za razmatranje modaliteta unapređenja bilateralne saradnje u nizu oblasti od obostranog interesa, posebno u dijelu borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, visokotehnološkog kriminala, nezakonitih migracija, kao i pružanja pomoći prilikom vanrednih situacija”, navodi se u saopštenju.

Forum organizuje Vlada Azerbejdžana, u saradnji sa Organizacijom Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), UN Alijansom civilizacije, UN Svjetskom turističkom organizacijom, Savjetom Evrope i Islamskom organizacijom za obrazovanje, nauku i kulturu (ISESCO), u okviru Baku procesa za interkulturni dijalog.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Akademcu pet medalja u Nišu

Podgorica, (MINA) – Tekvondo klub Akademac nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Asteriks kup u...