fbpx
NaslovnicaCrna GoraNastavak zajedničkih projekata i dobre saradnje sa ReSPA-om

Nastavak zajedničkih projekata i dobre saradnje sa ReSPA-om

Podgorica, (MINA) – Vlada i Ministarstvo javne uprave (MJU) i dalje će snažno podržavati tim Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) u implementaciji programa rada za unapređenje kapaciteta javne uprave, poručio je resorni ministar Maraš Dukaj.

Kako je saopšteno iz MJU, direktorica ReSPA-e Maja Handjiska Trendafilova ugostila je danas Dukaja, državnog sekretara Naima Đokaja, generalnu direktoricu za strateško planiranje u javnoj upravi Mariju Hajduković i šeficu kabineta Milicu Pajović.

Dukaj je zahvalio ReSPA-a timu na dosadašnjoj podršci.

“Vi ste dio nas” istakao je Dukaj i naglasio da će Vlada i MJU i dalje snažno podržavati ReSPA tim u implementaciji programa rada za unapređenje kapaciteta javne uprave.

On je poručio da očekuju podršku ReSPA-e i ubuduće, ne samo u procesu pristupanja Evropskoj uniji, već i osnaživanju kapaciteta za ispunjavanje obaveza kad Crna Core postane članice Unije.

Handjiska Trendafilova istakla je plodnu saradnju između MJU i ReSPA-e, posebno u oblasti digitalizacije, pružanja usluga, evropskih integracija i upravljanja kvalitetom – implementacija CAF modela.

„Ovogodišnji dinamičan plan rada u oblasti interoperabilnosti, sajber bezbjednosti, upravljanja kvalitetom i klasterima pregovaračkih poglavlja, kao i raznovrsnim programima mobilnosti oblikovani su prema potrebama timova javne administracije regiona“, rekla je Handjiska Trendafilova.

Ona je poručila da će i ove godine biti na usluzi timovima javne administracije i Vlade Crne Gore na evropskom putu.

Iz Ministarstva su naveli da je Dukaj, zajedno sa delegacijom, obišao nove prostorije ReSPA-e i razgovarao sa zaposlenima.

Handjiska Trendafilova je na kraju posjete naglasila da su vrata ReSPA prostorija otvorena za MJU za organizovanje događaja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...