fbpx
NaslovnicaCrna GoraNadležne institucije postupile odgovorno

Nadležne institucije postupile odgovorno

Podgorica, (MINA) – Nadležne institucije postupile su odgovorno u rješavanju problema izazvanih epidemijom koronavirusa, ocijenili su poslanici vlasti, a njihove kolege iz opozicije smatraju da je potrebno što prije otvoriti privredu kako bi se sanirale negativne posljedice krize.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Branimir Gvozdenović kazao je da je Crna Gora dosadašnjim reagovanjem u epidemiji koronavirusa izgradila novu reputaciju u međunarodnim krugovima.

„Kriza je pokazala kvalitet zdravstvenog sistema i dobar nivo funkcionalnosti u odnosu na potrebe crnogorskih građana“, rekao je Gvozdenović.
On je naveo da se zdravstveni sistem Crne Gore organizovao i pripremio i prije pojave prvog oboljelog u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa održao se ne samo zdravstveni sistem i zdravlje građana, već i važni segmenti crnogorske ekonomije.

„Od ključne važnosti je brza i efikasna implementacija novih rješenja i praćenje njihove realizacije“, istakao je Gvozdenović.

Sada je, kako je dodao, potrebno da se predlažu rješenja i mjere koje imaju realnu izvodljivost.

„Efikasan odgovor Vlade na Covid 19 uslovljen je dobrom komunikacijom, povjerenjem i saradnjom različitih partnera, državnih institucija i zdravstvenog sistema“, dodao je Gvozdenović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Viši sud

Katniću i Lazoviću produžen pritvor za još dva mjeseca

Podgorica, (MINA) - Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici produžilo je za još...