fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa više lokacija na sjeveru oduzeto oružje

Na više lokacija na sjeveru oduzeto oružje

Podgorica, (MINA) – Službenici policije su u Plavu, Andrijevici i Petnjici oduzeli više komada oružja i municije, a protiv tri osobe podnijeli su krivične prijave.

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi službenici u Andrijevici i Petnjici oduzeli više komada oružja i podnijeli jednu krivičnu prijavu.

Kako su naveli iz policije, pretresom u mjestu Trepča pronađena su dva komada vatrenog oružja, lovački karabin i lovačka puška, za koje je vlasnik imao oružne listove.

„Oružje je preventivno oduzeto jer se radi o osobi koje je prethodno procesuirana zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, nakon postupanja policije po prijavi o šenlučenju i prijetnjama u Petnjici, jedna osoba predala lovačku pušku za koju nije posjedovala oružni list, kao i pištolj marke CZ kalibra 7,65 milimetara.

„Protiv te osobe je u redovnom postupku, po nalogu tužioca, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, kazali su iz policije.

Njihovi službenici su ranije, na području opštine Plav, oduzela četiri puške, veće količine municije, RAP sa tri okvira za oduzetu pušku i lovački nož.

Policija je, kako se navodi, došla do sumnje da su dvije osobe, od kojih je jedna maloljetna, iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vježbali gađanje.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da se te osobe uhapse, zbog sumnje da su izvršile krivična nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu na dalju nadležnost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije