fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa GP Vraćenovići pronađeno oko 300 kg skanka

Na GP Vraćenovići pronađeno oko 300 kg skanka

Podgorica, (MINA) – Nikšićanin M.N. (1995) uhapšen je nakon što je na graničnom prelazu (GP) Vraćenovići, u kamionu hladnjači kojim je upravljao, pronađeno oko 300 kilograma (kg) skanka.

Iz uprava prihoda i carina i policije saopštili su da su njihovi službenici jutros spriječili krijumačarenje skanka.

“U jutarnjim satima, na izlazu iz carinskog područja na GP Vraćenovići, pristupio je kamion-hladnjača, crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao crnogorski državljanin M.N”, kaže se u zajedničkom saopštenju uprava.

Navodi se da je detaljnom kontrolom u krovu hladnjače, u specijalno napravljenom bunker, pronađeno 295 pakovanja droge, težine oko 300 kg.

“Sastav biljne materije koja se nalazi u pakovanjima ukazuje da se najvjerovatnije radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank”, kaže se u saopštenju.

Iz uprava prihoda i carina i policije rekli su da je vozilo sa GP Vraćenovići trebalo da nastavi ka Bosni i Hercegovini.

“Službenici Uprave policije su uhapsili osumnjičenog, koji će zbog sumnje da je izvršilo krivićno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Veliki planovi za razvoj i unapređenje Državnog arhiva

Podgorica, (MINA) – Ministarka kulture i medija Tamara Vujović i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković...