fbpx
NaslovnicaCrna GoraMinistarstvo zabranilo gradnju asfaltne baze u blizini vodoizvorišta Bolje sestre

Ministarstvo zabranilo gradnju asfaltne baze u blizini vodoizvorišta Bolje sestre

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zabranilo je gradnju asfaltne baze u blizini vodoizvorišta Bolje sestre, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

„Urbanističko-građevinska inspekcija donijela je Rješenje o zabrani građenja asfaltne baze sa pratećim objektima Tehnoputa“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da zabrana gradnje asfaltne baze sa pratećim objektima reflektuje osnovni princip funkcionisanja Ministarstva da prirodni resursi, poput vodoizvorišta Bolje sestre, zaslužuju najviši stepen zaštite.

Iz Ministarstva su rekli da su, razumijevajući važnost vodoizvorišta Bolje sestre kao vitalnog prirodnog resursa za lokalnu zajednicu, postupili u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima.

„Kako bi osigurali da se prirodno okruženje ne narušava izgradnjom koja bi mogla imati potencijalno štetne posljedice na okolinu i vodosnabdijevanje u cjelini“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su poručili da su na svakom koraku svog djelovanja posvećeni postizanju ravnoteže između potreba ekonomskog razvoja i imperativa očuvanja sredine, kao i da pokazuju predanost očuvanju prirodnih resursa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije