fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović sjutra sa predstavnicima PES-a, DPS-a i NSD-a

Milatović sjutra sa predstavnicima PES-a, DPS-a i NSD-a

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeće sjutra konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade razgovorima sa predstavnicima Pokreta Evropa sad (PES), Demokratske partije socijalista (DPS) i Nove srpske demokratije (NSD).

Iz Službe za informisanje predsjednika saopšteno je da će konsultacije sa predstavnicima PES-a početi u devet sati, DPS-a u 12 sati, a NSD-a u 15 sati.

Milatović je ranije rekao da, iako ima rok od 30 dana, očekuje da će konsultacije završiti i prije, odnosno u okviru narednih 15 dana.

“Potreba je da što prije dobijemo stabilnu i evropsku vladu. Ja ću uraditi svoj dio posla, a mislim da bi trebalo na svim stranama političkog spektra da bude dovoljno odgovornosti i ozbiljnosti”, naveo je Milatović.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade.

O programu mandatara i predlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno.

U novom sazivu Skupštine lista PES-a, koju je predvodio Milojko Spajić, ima najviše poslanika – 24, a koalicija Zajedno, okupljena oko Demokratske partije socijalista, na čijem čelu je bio Danijel Živković, 21 poslanika.

Prema rezultatima izbora, koji su održani 11. juna, koaliciji Za budućnost Crne Gore pripalo je 13 poslaničkih mjesta, koaliciji Demokrata i Građanskog pokreta URA 11, a Bošnjačkoj stranci šest.

Po dva predstavnika u parlamentu imaju koalicija Socijalističke narodne partije i Demosa i Albanski forum, a po jednog Hrvatska građanska inicijativa i Albanska alijansa.

Konsultacije će biti održane u rezidenciji Predsjednika Crne Gore na Cetinju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda i Herceg Novi nastavili seriju

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede i Herceg Novog nastavili su seriju pobjeda u sedmom...