fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović na sastanku Evropske političke zajednice

Milatović na sastanku Evropske političke zajednice

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učestovovaće danas na trećem sastanku Evropske političke zajednice, koji se održava u Granadi u Španiji.

Iz Službe za informisanje predsjednika saopštili su da će Milatović prisustvovati otvaranju plenarne sesije i biti učesnik na okruglom stolu na temu: Multilateralizam uključujući bezbjednosna i geostrateška pitanja.

„Takođe, na marginama događaja očekuje ga i više bilateralnih sastanaka“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će učesnici sastanka Evropske političke zajednice biti gosti na zvaničnoj večeri u palati Alhambra, koju priređuju kralj Španije Filip VI i kraljica Leticija.

„Evropska politička zajednica ima za cilj da podstiče politički dijalog i saradnju u rješavanju pitanja od zajedničkog interesa – jačanja sigurnosti, stabilnosti i prosperiteta evropskog kontinenta“, kaže se u saopštenju.

Prethodni sastanci održani su u Pragu i Kišinjevu.

Iz Službe za informisanje predsjednika rekli su da će na samitu u Granadi Milatović predstaviti zajedničku platoformu Za Crnu Goru u Evropskoj uniji, koja je ove sedmice upućena parlamentarnim strankama sa ciljem ubrzanja evropske integracije države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije