fbpx
NaslovnicaCrna GoraIvanović: Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi svojim interesima

Ivanović: Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi svojim interesima

Podgorica, (MINA) – Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim interesima, poručio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

On je to rekao Vijestima, reagujući na izjavu šefa srpske diplomatije Marka Đurića koji je kazao da, ako Vlada Crne Gore podnese amandmane na Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o Srebrenici, to liči na “pranje savjesti”, kako pred javnošću u Crnoj Gori ne bi izgledalo “da su protiv bratske Srbije”.

“Uz čestitke povodom stupanja na važnu dužnost ministra spoljnih poslova Srbije, želim gospodinu Đuriću uspješan rad, iako razumijem da se u prvim danima mandata mogu desiti i ishitreni potezi, kao što se i dogodilo sinoć kada je komentarisao nezvanične informacije povodom teksta Rezolucije UN o Srebrenici“, naveo je Ivanović.

On je zahvalio Đuriću na isticanju principa u vođenju spoljne politike Srbije koji, kako je rekao, nijesu ništa novo u međunarodnim odnosima.

Ivanović je kazao da i Crna Gora u spoljnoj politici baštini iste principe.

„Da bi bilo jasnije: Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim interesima. Takođe, Crna Gora će se prema drugim državama odnositi upravo onako kako se te države odnose prema Crnoj Gori”, naveo je Ivanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza:Danas promjenljivo oblačno

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. U...