fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Vlada će inicirati izmjene i dopune Zakona o popisu

Mandić: Vlada će inicirati izmjene i dopune Zakona o popisu

Podgorica, (MINA) – Vlada će inicirati izmjene i dopune Zakona o popisu, kako bi se izašlo u susret realnim zahtjevima opozionih partija, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Manidć i poručio da neće pristati na opstrukcije i da će popis početi 30. novembra.

On je to rekao u obraćanju nakon sastanka sa predsjednicima parlamentarnih partija, kojem nijesu prisustvovali predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Građanskog pokreta URA i Hrvatske građanske inicijative.

Mandić je rekao da Skupština ima zakonodavnu funkciju i, da bi se realizovali određeni zaključci, mora se izvršiti izmjena i dopuna Zakona o popisu.

On je kazao da su željeli da u parlamentu, uz učešće svake stranke, budu inicijatori izmjene i dopune tog zakona.

“Ali DPS i SD nijesu željeli da budu dio tog skupštinskog dijaloga iskazujući odlučnost i namjeru da taj proces treba da vodi isključivo Vlada”, dodao je Mandić.

On je rekao da je iznenađen što opozicione stranke imaju “veće povjerenje u Vladu nego u sebe”.

“Na današnjem sastanku, kome su prisustvovali premijer (Milojko Spajić), potpredsjednik vlade, šefovi klubova poslanika i predsjednici stranaka koji su željeli da se ovo važno pitanje riješi, postigli smo dogovor da izmjene i dopune zakona inicira Vlada”, naveo je Mandić.

On je rekao da izlaze u susret opozicionim strankama, pa da će u narednih nekoliko dana sve primjedbe poslati inicijatoru, koji će pokrenuti proceduru izmjene i dopuna Zakona o popisu.

Mandić je kazao da su konstatovali da je Eurostat sa najvećim ocjenama tretirao i vrednovao rad Monstata.

“Imamo dobru političku namjeru da ispunimo sve realne zaključke opozicije, od kojih su se neki pokazali kao veoma dobri i odmah se prihvataju, ali ne pristajemo da postoje opstrukcije održavanju popisa”, rekao je Mandić.

On je rekao da parlamentarna većina i 44. Vlada imaju veoma ozbiljne namjere da u četiri godine značajno promijene Crnu Goru i unaprijede kvalitet života u njoj, pa da će im, kako je naveo svi podaci sa popisa biti neophodni za reforme koje planiraju.

“Popis će biti održan 30. novembra”, istakao je Mandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Kriterijum suđenja nije bio isti za obje ekipe

Podgorica, (MINA) - Sudijski kriterijum u prvom meču polufinala plej-ofa ABA Lige, između košarkaša...