fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Neophodne promjene kadrova

Krivokapić: Neophodne promjene kadrova

Podgorica, (MINA) – Crnoj Gori je neophodna promjena kadrova, koja će dati jasne i prepoznatljive rezultate, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je u intervjuu Danu rekao da će osnovna karakteristika Vlade biti rezultat.

“Možda na najbolji način to možemo vidjeti djelovanjem Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), gdje je u kratkom vremenskom periodu došlo do neophodnih smjena, kako bi djelovala kao što je zakonom definisano, a to je ne da bude sredstvo jedne partije ili čovjeka, ili određene grupacije, nego da radi u korist svih građana Crne Gore”, kazao je Krivokapić.

On je naglasio da se to očekuje i od Uprave policije.

“Iako su i jedna i druga institucija u v.d. stanju, ne vidim šta je razlog da v.d. direktora Uprave policije ne uradi to isto u svojoj nadležnosti. Tu prevashodno mislim na pomoćnike, koje sva javnost prepoznaje no svom njihovom djelovanju”, naveo je Krivokapić.

On je u vezi popisa koji Crnu Goru očekuje u 2021. godini rekao da to ne smije da bude pitanje identiteta.

“Ovdje nije pitanje šta ćemo mi podržati, nego šta je mjera određenog trenutka i usaglašenost sa odgovarajućim propisima. Ono što je uvijek sporno u Crnoj Gori, to su identitetska pitanja”, kazao je Krivokapić.

Kako je naveo, popis ne smije da bude pitanje identiteta.

“To mora da bude pitanje statistike i brojki, koje će da nam pomogne u svim drugim budućim aktivnostima od prostornog planiranja do ekonomskog djelovanja”, kazao je Krivokapić.

Najčitanije