fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrapović: Crna Gora posvećena jačanju saradnje sa partnerima

Krapović: Crna Gora posvećena jačanju saradnje sa partnerima

Podgorica, (MINA) – Crna Gora, kao punopravna članica NATO-a, ostaje dosljedna evroatlantskom kursu i aktivnom doprinosu Alijansi, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović.

On je, na sastanku sa ambasadorom Kine u Podgorici Fan Kunom, naglasio da je Crna Gora, osim snažnoj saradnji sa saveznicima, posvećena i jačanju saradnje sa partnerima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Krapović je istakao važnost odnosa sa Kinom, kao značajnim akterom u međunarodnim odnosima.

On je kazao da je zadovoljan partnerskim odnosima sa Kinom, koji se, prije svega, ogledaju u realizaciji investicionih projekata.

„Krapović je naglasio da Crna Gora, kao punopravna članica NATO-a, ostaje dosljedna svom evroatlantskom kursu i aktivnom doprinosu Alijansi“, navodi se u saopštenju.

On je poručio da Crna Gora teži punopravnom članstvu u Evropskoj uniji (EU) i da je Vlada posvećena intenzivnom nastavku reformi i usklađena sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU.

Kun je čestitao Krapoviću na imenovanju za ministra odbrane.

„On se osvrnuo na važnost bilateralne saradnje Crne Gore i Kine, posebno na polju ekonomije, gdje imamo dugogodišnje iskustvo i niz uspješno realizovanih investicionih projekata“, navodi se u saopštenju.

Kun je naglasio da između Crne Gore i Kine postoji potencijal za jačanje saradnje, na poljima od zajedničkog interesa, uz uzajamno uvažavanje spoljno-političkih prioriteta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...