fbpx
NaslovnicaCrna GoraKontrolno saslušanje u vezi sa zapljenom kokaina u gluvoj sobi

Kontrolno saslušanje u vezi sa zapljenom kokaina u gluvoj sobi

Podgorica, (MINA) – Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu obaviće u gluvoj sobi kontrolno saslušanje čelnike Vlade, policije i tužilaštva u vezi sa zapljenom oko 500 kilograma kokaina, odlučeno je većinom glasova na sjednici tog tijela.

Premijer Zdravko Krivokapić nije došao na sjednicu Odbora, a u dopisu tom skupštinskom tijelu kazao da je nekoliko puta navodio razloge za takvu odluku.

Predsjednik Odbora Milan Knežević na početku sjednice pozvao je predstavnike tužilaštva, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) da se izjasne da li postoje elementi tajnosti da bi obezbijedili uslove da sjednica bude održana u gluvoj sobi.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je u rješenju o sprovođenju istrage u predmetu u vezi sa zapljenom kokaina navedeno da je postupak tajan.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin naveo je da je policija sastavni dio tog postupka i da moraju poštovati zakon.

“Ako postoje pitanja koja nijesu tajni podatak, naravno da o njima možemo razgovarati. Mi smo otvoreni da sve ono što možemo podijelimo, a ono što je tajan podatak, možemo o tome razgovarati samo u adekvatnom prostoru”, rekao je Brđanin.

Direktor ANB-a Dejan Vukšić kazao je da se neće posebno izjašnjavati, i da ANB posjeduje informaciju koja je pripremljena specijalno za današnju sjednicu Odbora, a koja je označena stepenom tajno.

On smatra da ne postoje zakonski uslovi da sjednica Odbora bude otvorena za javnost.

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da je veliki dio priče o zapljeni kokaina uveliko javan i da je saglasan da dio tema mora da budu tajan.

“Ja razumijem Katnića koji se ponaša kao portparol Volija, da želi da bude tajno i da je to njegov duboki interes, i da se tako ponašao na press konferenciji”, rekao je Milačić.

On je pozvao da jedan dio sjednice bude javan, navodeći da Crna Gora ne treba da bude “gluva soba”.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da bi volio da sjednica ima dva dijela, odnosno da ima otvoreni dio.

“Javnost očekuje neke spektakularne odgovore, koje vjerovatno na kraju neće ni dobiti, ali što se mene tiče, mislim da jedino ima smisla da je sjednica otvorena”, dodao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akademcu pet medalja u Nišu

Podgorica, (MINA) – Tekvondo klub Akademac nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Asteriks kup u...