fbpx
NaslovnicaCrna GoraKazne da budu efikasne i češće

Kazne da budu efikasne i češće


Podgorica, (MINA) – Kazne za prekršaje u saobraćaju trebale bi biti efikasnije i češće kako bi vozači vidjeli da je neko sankcionisan i ne bi napravili isti prekšaj, ocijenio je sudski vještak saobraćajne struke Mirko Đurović.

U Crnoj Gori saobraćajne nezgode su česta pojava, a samo prošle sedmice u udesima su poginule dvije osobe, dok je veći broj lakše ili teže povrijeđen.

Đurović je kazao da bezbjednost saobraćaja u velikoj mjeri zavisi od discipline i samokontrole vozača.

“Pored toga treba preduzimati određene mjere kao češću kontrolu na putevima da bi učesnici u saobraćaju imali straha, vožnju prilagođavali uslovima, da ne voze velikim brzinama”, rekao je Đurović agenciji MINA.

On je kazao da usled većeg dolaska turistista u sezoni i gužvi, dolazi do umora kod vozača, pa su skloni da prave saobraćajne nezgode.

“Posebnu pažnju treba posvetiti regulisanju bezbjednosti saobraćaja, da se kontrolišu i isključuju vozači koji su premoreni, nijesu sposobni za dalju vožnju”, rekao je Đurović.

On smatra da ne bi mnogo pomogla prijetnja da će se uvećati kazne za prekršaje u saobraćaju.

“Mnogo bi bilo značajnije da su kazne efikasnije, da se vozači češće kažnjavaju pa neka su male. Kazna nema svrhu da uzme pare vozaču, nego da drugi učesnici u saobraćaju vide da je neko kaženjen kako ne bi napravili takav prekšaj”, rekao je Đurović.

On je kazao da vozači treba da voze uvijek oprezno, sada su suvi putevi iu to zzaiva brzu vožnju

“Ništa ne znači stići pet ili deset minuta ranije. Treba prilagoditi vožnju uslovima saobraćaja”, zaključio je Đurović.

Najčitanije

Ubjedljiv trijumf Budućnost Volija

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u gostima italijanski Trento 85:64,...