fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzmjene izbornih zakona do 31. oktobra

Izmjene izbornih zakona do 31. oktobra

Podgorica, (MINA) – Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva dostaviće parlamentu izmjene izbornih zakona do 31. oktobra, umjesto 30. septembra, kako je ranije bilo predviđeno.

To je predloženo izmjenama Odluke o obrazovanju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, o čemu će na posebnoj sjednici danas raspravljati poslanici crnogorskog parlamenta.

Pomjeranje roka je predviđeno kako bi Odbor, imajući u vidu kompleksnost zadataka, kako se navodi, dodatno razmotrio i predložio odgovarajuća rješenja i njihovu implementaciju.

“Dodatno vrijeme je potrebno kako bi Odbor u komunikaciji sa ekspertima OEBS-a i Venecijanske komisije analizirao rješenja do kojih će doći u smislu zadovoljenja evropskih standard”, kaže se u obrazloženju.

Izmjene Odluke o obrazovanju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva je predložio predsjednik Skupštine Ivan Brajović na osnovu konsultacija sa šefovima poslaničkih klubova. Uzdržani su bili predstavnik Demokratskog fronta Milutin Đukanović i nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

Posebna sjednica Skupštine zakazana je za 17 sati, a prethodno će poslanici glasati o oko 30 tačaka dnevnog reda, o kojima je rasprava završena ranije.

Najčitanije