fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzbio požar i na Budošu nadomak Nikšića

Izbio požar i na Budošu nadomak Nikšića

Nikšić, (MINA) – Na nepristupačnom dijelu planine Budoš nedaleko od gradske deponije koja se nalazi na oko šest kilometara od centra Nikšića u poslijepodnevnim satima izbio je požar koji gase aviohelikopterske jedinice.

Komandir Službe zaštite i spašavanja u Nikšiću, Slavko Tadić, rekao je agenciji MINA da su zbog nepristupačnosti terena odmah pozvali u pomoć aviohelikoptersku jedinicu, kako bi se spriječilo veće širenje požara.

“Novi požar buknuo je danas i na Jasenovom Polju na drugom dijelu nikšićke opštine i skoro da nema područja da nije gorjelo tokom poslednjih 29 dana od kada se naše vatrogasno–spasilačke ekipe danonoćno bore sa vatrenom stihijom”, obrazložio je Tadić.

Aktivni požari su u Bresticama, Grahovu, Macavarama, Bratogoštu, Pilatovcima, Vraćenovićima, Pustom Liscu, Bršnu, Broćancu, Bijelim Poljanama, Ublima Čevskim, Zagradu, Barama Budoškim i Srijedama.

Vatrogasno-spasilačkim ekipama, kako je istakao Tadić, u gašenju požara pomažu i Aviohelihopterske jedinice MUP-a, Vojske Crne Gore, mještani i organizovani građani kako bi se izborili da sačuvaju kuće od vatrene stihije na najugroženijim područjima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

USSCG obilježava Međunarodni praznik rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija slobodnih sindkata (USSCG) danas će, umjesto tradicionalnom šetnjom, Međunarodni praznik...