fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNemanja Laković izvršni direktor Rudnika uglja

Nemanja Laković izvršni direktor Rudnika uglja

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja jednoglasno je na sjednici za izvršnog direktora imenovao Nemanju Lakovića.

Laković je od 5. aprila obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora kompanije.

“Laković je bio jedini kandidat koji se prijavio na konkurs raspisan 17. aprila ove godine. Prethodno je obavljao poslove šefa kabineta Odbora direktora kompanije”, navodi se u saopštenju.

Laković je rođen u Pljevljima. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu u Beogradu.

U periodu od maja 2015. do marta ove godine bio je direktor beogradske kompanije Synergy tech, koja je izvodila niz važnih projekata u energetskom sektoru Srbije i Hrvatske, prije svega na rekonstrukciji energetskih sistema, naftnih terminala i izgradnji toplovoda, naftovoda i gasovoda.

Od januara 2012. do maja 2015, Laković je bio direktor kompanije OIP Engineering, gdje je, pored redovnih i administrativnih aktivnosti iz svoje nadležnosti, vodio i niz regionalnih projekata energetskog sektora.

Prethodno, u periodu od oktobra 2008. do aprila 2011. godine, Laković je radio kao generalni menadžer u beogradskoj kompaniji Notham System, koja se bavila poslovima u građevinskom sektoru.

Karijeru je počeo u februaru 2004. godine u porodičnoj kompaniji Elcom Pljevlja, gdje je radio kao sales menadžer do novembra 2008. godine.

“U bogatoj karijeri Laković je izgradio reputaciju odgovornog poslovnog čovjeka, sposobnog da upravlja projektima od planiranja do realizacije. Posjeduje vještine uspješnog upravljanja procesom javnih nabavki, ljudskim resursima i finansijskim tokovima kompanije, kao i sposobnosti za prepoznavanje i angažovanje stručnih kadrova za realizovanje specifičnih projekata i izrazite komunikacione i pregovaračke vještine”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budvanska rivijera i Lovćen u finalu Kupa

Podgorica, (MINA) – Rukometaši Budvanske rivijere i Lovćena igraće u finalu Kupa Crne Gore. Ekipa...