fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzabrani predsjednici skupštinskih odbora

Izabrani predsjednici skupštinskih odbora

Podgorica, (MINA) – Skupština Crne Gore prihvatila je danas listu koju je utvrdio Administrativni odbor i izabrala predsjednike i članove skupštinskih odbora.

Predlog Administrativnog odbora podržalo je 58 poslanika, a jedan je bio uzdržan.

Poslanica koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Simonida Kordić izabrana je za predsjednicu Ustavnog odbora, a poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Miodrag Laković za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu.

Za predsjednicu Zakonodavnog odbora izabrana je poslanica ZBCG Maja Vukićević, a poslanik te koalicije Milun Zogović za predsjednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Poslanik Demokrata Duško Stjepović izabran je za predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Za predsjednika Odbora za evropske integracije izabran je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković, a za predsjednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Mirsad Nurković iz Bošnjačke stranke.

Poslanik koalicije ZBCG Jovan Vučurović izabran je za predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode, a za predsjednicu Odbora za rodnu ravnopravnost Jelenka Andrić iz PES-a.

Za predsjednika Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje izabran je Dejan Đurović iz koalicije ZBCG, a za predsjednika Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport poslanik Demokrata Nikola Rovčanin.

Poslanik PES-a Dražen Petrić izabran je za predsjednika Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, a poslanik DPS-a Jevto Eraković za predsjednika Odbora za antikorupciju.

Skupština je na sjednici izabrala i poslanika Socijalističke narodne partije Bogdana Božovića za člana Administrativnog odbora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorica, kisa 2

Vremenska prognoza: Danas kiša, temperatura do 24 stepena

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno...

Real na fajnl-foru