fbpx
NaslovnicaCrna GoraIskra najuspješnija u Nikšiću

Iskra najuspješnija u Nikšiću

Podgorica, (MINA) – Karatisti Iskre iz Danilovgrada bili su najuspješniji na tradicionalnom, 16. međunarodnom turniru Kup Nikšića.

Danilovgradski karatisti nastup su završili sa 18. zlatnih, deset srebrnih i osam bronzanih medalja.

Gorštak je osvojio drugo mjesto u generalnom plasmanu sa devet zlatnih, deset srebrnih i šest bronzanih, dok je treće, kao i prošle godine, pripalo pljevaljskom Risu sa devet zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih medalja.

Turnir, koji je 16. put održan u Nikšiću, okupio je više od 350 karatista iz 29 klubova iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Takmičari su se nadmetali na tri borilišta, u katama i borbama, u konkurenciji pionira, nada, kadeta i juniora.

Organizator turnira bio je Karate klub Onogošt, a pokrovitelj Sekretarijat za sport Opštine Nikšić.

“Zadovoljan sam masovnošću i kvalitetom prikazanih borbi. Zahvaljujem se svim učesnicima na fer i korektnom odnosu, kao i Opštini Nikšić na pomoći oko organizacije jedne od najmasovnijih sportskih manifestacija koje se održavaju u septembarskim danima kulture”, kazao je direktor Karate kluba Onogošt, Dragoljub Fatić agenciji MINA.

Učesnike turnira pozdravio je i poželio im dobrodošlicu, predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić, a takmičenje je otvorio sekretar sekretarijata za kulturu i sport Nikšića, Milan Korać.

On je i uručio klupsko priznanje Nikoli Maloviću, osvajaču bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari.

Priznanje je pripalo i predsjedniku Karate saveza Ivanu Krstajiću i Crnogorskoj kulturnoj mreži za doprinos afirmaciji i radu nikšićkog karate kluba.

Takmičenjem je rukovodio Slavko Todorović, a sudijskom komisiljom Predrag Perković.

Najčitanije