fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Ekspoze mandatara zasnovan na predrasudama

Đukanović: Ekspoze mandatara zasnovan na predrasudama

Podgorica, (MINA) – Ekspoze mandatara Zdravka Krivokapića zasnovan je na predrasudama, koje su njegovi autori formirali o nekom prethodnom vremenu, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, navodeći da to nikada nije dobro polazište.

Đukanović je novinarima u parlamentu rekao da je, prije svega, dobro da je započet proces izbora nove vlade, jer je već prošlo tri mjeseca od parlamentarnih izbora.

„Drugo, mislim da o ovoj, kao i o svakoj prethodnoj vladi, treba suditi na osnovu onoga što će uraditi, a ne na osnovu najava“, kazao je Đukanović.

On je rekao da nije sklon da na bazi prvog slušanja mandatarovog ekspozea sudi o kvalitetu politike koju je nova vlada pripremila za svoje djelovanje.

„Ipak, osnovni utisak mi je da je kompletno izlaganje i program koji je prezentiran zasnovan na polemičkim tezama, u odnosu na predrasude koje je mandatar, zajedno sa drugim autorima programa, formirao o nekom prethodnom vremenu“, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, to nikada nije dobro polazište.

„Dugo je bilo to prethodno vrijeme, i ono je sigurno porodilo mnoge frustracije, nezadovoljstva, animozitete, a onda se lako zapadne u jedan kriticizam koji nije utemeljen na činjenicama“, pojasnio je Đukanović.

Zato bi, smatra on, bilo mnogo mudrije sačekati sa kritikama „nakon što se upoznate sa onim što je stvarno stanje u izvršnoj vlasti, resorima, sa onim što su dosadašnji učinci, a šta su nezavršeni poslovi“.

„Tako bi se bolje izbjegle kontradiktornosti kojima je obilovalo to izlaganje“, dodao je Đukanović.

Najčitanije