fbpx
NaslovnicaCrna GoraDržava neće tolerisati nijedan oblik nasilja nad ženama

Država neće tolerisati nijedan oblik nasilja nad ženama

Podgorica, (MINA) – Država neće tolerisati nijedan oblik nasilja nad ženama, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, navodeći da na svaku prijavu nasilja policija reaguje pravovremeno i odgovorno.

On je kazao da bez obzira na mjere samoizolacije i ostanak kod kuće, žene nijesu zaboravljene i prepuštene same sebi.

„I u ovim teškim i izazovnim trenucima borbe sa koronavirusom država neće tolerisati nijedan oblik nasilja nad ženama. Policijski službenici u svim slučajevima nasilja u porodici postupaju hitno i bez odlaganja i na svaku prijavu nasilja policija odgovorno i pravovremeno reaguje“, naglasio je Nuhodžić.

foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

On je apelovao na sve građane Crne Gore da kao i do sada budu partneri koji će saznanja o nasilju u porodici prijavljivati na broj 122, koji je dostupan 24 sata.

„Žene čiji dom nije sigurno utočište želim da ohrabrim da prijave nasilnike, jer nijesu same. U svakom trenutku mogu se osloniti na policiju da će biti zaštićene“, navodi se u izjavi Nuhodžića povodom kampanje BezbjednaDoma.

foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

On je istakao da za nasilje nema opravdanja ni u jednoj situaciji i da će svako nasilje biti sankcionisano.

„Zato zajedno pomozimo da svima dom bude mjesto sigurnosti, a ne mjesto straha. Prijavimo nasilje. Podržimo kampanju BezbjednaDoma“, poručio je Nuhodžić.

Kampanju BezbjednaDoma pokrenuli su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava policije i nevladine organizacije koje su članice Operativnog tima za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Najčitanije