fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoVujović uputila telegram saučešća povodom smrti Žarka Lauševića

Vujović uputila telegram saučešća povodom smrti Žarka Lauševića

Podgorica, (MINA) – Žarko Laušević je bio legendarni glumac, a njegova stvaralačka energija obogatila je život širokog auditorijuma, kazala je ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

Vujović je, u telegramu povodom smrti Lauševića, poručila da je on bio jedan od legendarnih glumaca jugoslovenskog glumišta, bravurozne interpretacije i intrigantne stvaralačke energije.

„Stekavši naklonost i čitalačke publike, kroz svoje emotivne zapise tragične sudbine koja se definisala u najtežim danima raspleta jugoslovenske drame, bio je prisutan i poštovan kao autentični umjetnik”, navela je Vujović.

Ona je kazala da je Laušević svoje Cetinje i Crnu Goru svugdje nosio sa sobom, iako ga je tragika životnog puta odvojila od rodnog grada kojeg se uvijek rado sjećao.

“Zahvalni smo mu na raskošnom talentu, interpretacijama i životu posvećenom umjetnosti, a pamtićemo ga kao veliku figuru teatra i filma. Kroz čuvene uloge koje je odigrao u serijama i filmovima Žarko Laušević će živjeti vječno”, poručila je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije