fbpx
NaslovnicaCrna GoraUpozorenje MUP-a zbog najavljenog nevremena

Upozorenje MUP-a zbog najavljenog nevremena

Podgorica, (MINA) – Direktorat za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) upozorio je da se danas, usljed uticaja ciklona, očekuje promjena vremena i nestabilne vremenske prilike.

Kako su kazali iz MUP-a, na teritoriji Crne Gore i u oblasti južnog Jadrana (obalni dio), u pojedinim mjestima očekuje se obilnija količina kiše.

Dodaje se da je moguć i buran razvoj grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalnu pojavu vremenskih nepogoda praćenih gradom.

„Pored kiše, u zoni grmljavinskih oblaka, moguć je jak, na udare i olujni vjetar. Duž obale jači talasi. Tokom dana osjetan pad temperature“, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su rekli da su kao posljedica obilne kiše lokalno mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode – flashflood efekti, posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine.

Navodi se da je Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pezeru trofej u Baru

Podgorica, (MINA) - Mesud Pezer pobjednik je jubilarnog, 30. međunarodnog atletskog mitinga Bar 2024. Bacač...