fbpx
NaslovnicaCrna GoraU incidentu ispred Skupštine nema teže povrijeđenih

U incidentu ispred Skupštine nema teže povrijeđenih

Podgorica, (MINA) – U večerašnjem incidentu ispred zgrade Skupštine nema teže povrijeđenih, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je danas oko 17 sati i 30 minuta organizator okupljanja ispred zgrade Skupštine pozvao okupljene građane da se raziđu i saopštio da je okupljanje završeno.

„Nakon toga dio okupljenih se organizovano uputio ka zaštitnim ogradama za sprečavanje prolaska, koje se nalaze ispred zgrade Skupštine, i uz upotrebu sile ove osobe su dio ograde uklonila“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, nakon toga, počeo organizovani napad na policijske službenike koji su se nalazili u kordonu ispred zgrade Skupštine.

“I to bacanjem kamenica, flaša, pirotehničkih i eksplozivnih sredstava, drugim sredstvima pogodnim za nanošenje povreda, kao i prskanjem ručnim sprejem – suzavcem u pravcu policijskih službenika i Skupštine”, kazali su iz policije.

Kako su naveli, tom prilikom pogođeno je više policijskih službenika, kao i zgrada Skupštine.

Iz policije su kazali da su te osobe bile maskirane fantomkama i kapuljačama, a sve u cilju prikrivanja identiteta.

“Nakon što su policijske starješine izdale naređenje ovim licima da prestanu sa napadom na policijske službenike o koje su se oni oglušili, policijskim službenicima je izdato naređenje da upotrijebe najblaže sredstvo prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, kako bi se odbio aktivni napad ove grupe lica”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se ta grupa nakon toga povukla na Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, gdje se i trenutno nalazi.

Iz policije su dodali da, i pored više izdatih upozorenja i naređenja od policijskih službenicima ka tim osobama da se raziđu, oni to i dalje odbijaju.

„Do ovog trenutka, po raspoloživim informacijama, nema osoba ili policijskih službenika koji su u ovom incidentu zadobili teške tjelesne povrede“, naveli su iz policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Usik pobijedio Fjurija

Podgorica, (MINA) - Ukrajinski bokser Oleksander Usik apsolutni je prvak svijeta u teškoj kategoriji. On...