fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoPreporučiće tehnička poboljšanja ZHMS-u

Preporučiće tehnička poboljšanja ZHMS-u

Podgorica, (MINA) – Crnogorski Telekom će, u direktnoj komunikaciji s predstavnicima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS), preporučiti tehnička poboljšanja usluge obavještavanja javnosti u scenarijima nastupa više sile, kako bi građani Crne Gore na vrijeme dobili najvažnije informacije.

Iz Crnogorskog Telekoma su kazali da je sajt ZHMS-a bio dostupan najvećem broju građana, kao i da je određeni broj korisnika imao poteškoće u pristupu.

Oni su rekli da su u noći između petka i subote zabilježili povećan broj zahtjeva za pristup pojedinim internet sajtovima.

“Uzrok je bilo veliko interesovanje građana za informacije o zemljotresu, što je dovelo do otežanog pristupa tim sajtovima za određeni broj korisnika, u periodu od 23 sata i 11 minuta do deset minuta nakon ponoći”, kazali su iz Telekoma.

Oni su kazali da je njihov tim reagovao u najkraćem roku i smanjio opterećenje DNS-a /Domain Name System/ kako bi se korisnicima, koji su se u tom periodu suočili sa smetnjama, omogućio normalan pristup.

“Svi ostali servisi Crnogorskog Telekoma radili su neometano”, kaže se u saopštenju Crnogorskog Telekoma.

Kako se navodi, stabilno funkcionisanje servisa je od ključnog značaja za Telekom, koji iz tog razloga kontinuirano širi kapacitet mreže, koja odgovara na sve veće zahtjeve korisnika.

Iz Telekoma su poručili da pažljivo prate rad njihovih servisa i preduzimaju mjere predostrožnosti kako bi korisnicima pružili kvalitetnu i pouzdanu uslugu.

“Naš tim će, u direktnoj komunikaciji s predstavnicima ZHMS-a, preporučiti tehnička poboljšanja usluge obavještavanja javnosti od ZHMS-a u scenarijima nastupa više sile, s ciljem da građani Crne Gore najvažnije informacije uvijek dobiju na vrijeme”, zaključili su iz Telekoma.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budvanska rivijera i Lovćen u finalu Kupa

Podgorica, (MINA) – Rukometaši Budvanske rivijere i Lovćena igraće u finalu Kupa Crne Gore. Ekipa...