fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 128 novopozitivnih

Preminula jedna osoba, 128 novopozitivnih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 128 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i dostavile rezultate za 1.864 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 49, Bara 15, Ulcinja 14, Nikšića 13, Pljevalja devet, Budve i Herceg Novog po četiri, Berana, sa Cetinja, i iz Rožaja po tri, Andrijevice, Bijelog Polja i Kotora po dva, Danilovgrada, Plava, Šavnika, Tivta i Tuzi po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za petak je iznosio 6,38 odsto.

“Tokom petka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID infekcijom, iz Ulcinja. Preminuli je imao 87 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.685.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 171 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1.042.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 230.887.

U Podgorici su aktivna 382 slučaja koronavirusa, Nikšiću 105, Baru 101, Ulcinju 73, Pljevljima 59, Herceg Novom 49, Budvi 47, Bijelom Polju 36, Rožajama 35, Kotoru 33, Tivtu 31, Beranama 18, a na Cetinju i u Danilovgradu po 14.

U Andrijevici je aktivno deset slučajeva koronavirusa, Kolašinu devet, Tuzima osam, Plavu sedam, Mojkovcu pet, Plužinama tri, u Petnjici, Šavniku i na Žabljaku po jedan.

U Gusinju nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...