fbpx
NaslovnicaCovid19Organizatori koncerata dovode u pitanje uslove rada i života

Organizatori koncerata dovode u pitanje uslove rada i života


Podgorica, (MINA) – Ministarstvo zdravlja upozorilo je organizatore masovnih manifestacija da neće dozvoliti da neodgovornim ponašanjem izlažu riziku zdravlje građana i ozbiljno dovode u pitanje uslove rada i života u Crnoj Gori.

Iz tog resora kazali su da će aktuelne mjere koje, između ostalog, omogućavaju održavanje festivala na otvorenom, a važe do 16. jula, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije momentalno i bez odlaganja biti pooštrene.

„Ministarstvo zdravlja, sa kolegama iz uprava za inspekcijske poslove i policije, neće sjedjeti skrštenih ruku zbog neodgovornih organizatora većine koncerata i ostalih festivala, koji izlažu riziku zdravlje građana i ozbiljno dovode u pitanje uslove rada i života u našoj zemlji“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su upozorili organizatore svih masovnih manifestacija da su dužni da, prilikom najave tih događaja, podsjete očekivane posjetioce da im ne mogu pristupiti bez potvrde da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije, ili negativnog PCR testa koji nije stariji od 72 sati.

„Ili bez brzog antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati, pozitivnog rezultata PCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 90 dana, ili
bez pozitivnog rezultata serološkog testa – antitijela klase IgG, koji nije stariji od 90 dana“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je važno da su i građani svjesni da se, ukoliko nijesu vakcinisani, izlažu velikom riziku.

„Odlaganje vakcinacije znači korak bliže bolnici u slučaju obolijevanja“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

Kuči u subotu više sati bez struje

Podgorica, (MINA) – Naselje Kuči biće u subotu više sati bez struje, zbog planiranih...