fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeći indeks prometa u uslugama na godišnjem nivou

Veći indeks prometa u uslugama na godišnjem nivou

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Indeks prometa u uslugama u prvom kvartalu manji je 19,8 odsto u odnosu na četvrto prošlogodišnje tromjesečje, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u prvom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 6,8 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru trgovina na veliko i na malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u prvom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 4,5 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 16,5 odsto.

“Indeks prometa u uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći je 9,6 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 17,2 odsto”, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u uslugama u sektoru usluge smještaja i ishrane u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći je 7,9 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 28,5 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u prvom kvartalu u odnosu na isti prošlogodišnji period veći je 12,6 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 21 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorski Telekom, kao ovogodišnji partner jedinstvenog, dječijeg fudbalskog kampa - Barça Academy Montenegro, korisnicima...