fbpx
NaslovnicaCrna GoraSimović Zvicer: Nosioci sudijske funkcije odbraniće snagu pravde

Simović Zvicer: Nosioci sudijske funkcije odbraniće snagu pravde

Podgorica, (MINA) – Sudijska dužnost je bremenita i teška posebno u današnjim okolnostima društvenog razvoja, kazala je predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer, navodeći da je uvjerena da će hrabrošću, nepristrašnoscu i profesionalnim radom nosioci sudijske funkcije odbraniti snagu pravde.

Ona je vršiocu dužnosti predsjednice Vrhovnog suda Vesni Vučković, svim nosiocima sudijskih funkcija i zaposlenima u sudstvu čestitala 29. oktobar Dana crnogorskog sudstva.

Simović Zvicer je kazala da Dan sudstva nije samo obilježavanje sudijske profesije i funkcije, nego i datum kada je Crna Gora 1798. godine donosenjem Zakonika Opšteg, crnogorskog i brdskog, postavila temelje stvaranja društva savremene pravne tradicije i vrijednosti nezavisne sudske vlasti.

„Od tada do danas zadaci i izazovi sa kojima se suočava sudijska profesija dobijali su na kompleksnosti i obimu“, navela je Simović Zvicer.

Ona je istakla da je bremenita i teška sudijska dužnost, posebno u današnjim okolnostima društvenog razvoja i postavljenim kriterijumima ispunjavanja obaveza na putu Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji.

„Uvjerena sam da će svojom hrabrošću, nepristrasnošću i profesionalnim i odgovornim radom u vremenima koja slijede, nosioci sudijske funkcije primjenom ustavnih i zakonskih normi i pravičnim suđenjem pokazati i odbraniti snagu pravde“, zaključila je Simović Zvicer.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije