fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoKrivokapić: Ljekari i cijeli zdravstveni sistem će dobiti zasluženo poštovanje

Krivokapić: Ljekari i cijeli zdravstveni sistem će dobiti zasluženo poštovanje

Podgorica, (MINA) – Ljekari i cijeli sistem crnogorskog zdravstva dobiće zasluženo poštovanje i bolje uslove za rad, a građani viši nivo zdravstvene sigurnosti i komfora, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je direktorici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljani Radulović, ljekarima i medicinskim radnicima čestitao 19. decembar – Dan KCCG-a.

Krivokapić je naveo da Radulović, ljekari, medicinsko i pomoćno osoblje KCCG-a, u najtežim vremenima pandemije pokazuju neizmjernu humanost, solidarnost, skromnost i požrtvovanost, dokazujući stručnost, znanje i etičnost.

“Sasvim svjesni da vrlo često možete pomisliti da vas se i institucije i društvo sjete samo kada je najteže i da uglavnom očekuju više nego što je realno moguće postići, želim da vas uvjerim da je Vlada u potpunosti upoznata šta i kolliko ulažete u državu, te šta i koliko zaslužujete zauzvrat”, kazao je Krivokapić.

On je poručio da će se truditi da do kraja dovedu projekat kojim će rasteretiti KCCG dijela posla kojim su sada, kako je kazao, po nuždi opterećeni.

“Naše znanje i naše vrijednosti, neće svoju afirmaciju tražiti drugdje. Ljekari i cijeli sistem zdravstva, u cjelosti će dobiti zasluženo poštovanje i bolje uslove za rad, a građani, viši nivo zdravstvene sigurnosti i komfora”, navodi se u čestitki.

Krivokapić je istakao da je došao kraj višedecenijskoj smanjenoj ažurnosti upravljačkih institucija i njihovoj orijentisanosti na projekte forme, a manje na fundamentalne poduhvate baze i sadržaja.

“Počeo je da kuca časovnik koji mjeri vrijeme saniranja akutnih problema i investiranja u programe koji će otkloniti hronične nedostatke kapaciteta državnog zdravstvenog sistema”, rekao je Krivokapić.

U čestitki se dodaje da Ministarstvo zdravlja i Vlada ne sumnjaju da će KCCG i dalje biti rasadnik darovitih ljekara, najveća škola medicinske prakse našeg zdravstva i topla i ljekovita postelja za sve građane kojima je potrebna medicinska njega i pomoć.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije