fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrapović: Modernizujemo odbrambeni sistem i Vojsku na pravi način

Krapović: Modernizujemo odbrambeni sistem i Vojsku na pravi način

Podgorica, (MINA) – Crna Gora, u aktuelnim bezbjednosnim okolnostima i globalnim previranjima, modernizuje odbrambeni sistem i Vojsku na pravi način, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović.

On je, u izjavi nakon posjete Francuskoj, kazao da je ta posjeta bila veoma dobra i sadržajna.

Krapović je istakao da je posjetio Senat Francuske, gdje je učestvovao u radu Komisije za spoljnu politiku i oružane snage kojim predsjedava senator Sedrik Peren.

On je kazao da je posjetio i Parlament Francuske, gdje je učestvovao u radu Odbora za spoljnu politiku i oružane snage, kao i Ministarstvo odbrane te države gdje se susreo sa kolegom Lekornuom.

“Jedan jako dobar i sadržajan, bilateralan sastanak dvije delegacije i naravno potpisivanje strateškog sporazuma između Francuske i Crne Gore u oblasti odbrane”, rekao je Krapović.

Kako je kazao, posjetio je i brodogradilište „Kership“ u Lorijenu i uvjerio se u njegove kapacitete, dinamiku izgradnje patrolnih brodova.

Krapović je naglasio da će to brodogradilište biti jedan od potencijalnih partnera kada se radi o modernizaciji i opremanju prije svega Mornarice Vojske Crne Gore (VCG).

“Dakle, sve u svemu rekao bih da u ovim bezbjednosnim okolnostima i globalnim previranjima činimo značajne korake naprijed i modernizujemo naš odbrambeni sistem i našu Vojsku na pravi način”, kazao je Krapović.

On je ocijenio da je posjeta bila jako uspješna, navodeći da su razgovori o bitnim temama bili sadržajni i prijateljski.

Krapović je dodao da su razgovori vođeni u okolnostima velikih bezbjednosnih izazova i globalnih previranja.

“Smatram da smo jedan veliki korak napravili kada se radi o jačanju kapaciteta VCG i naravno cijelog odbrambenog sistema, a posebno kada se radi o Mornarici VCG. Grabimo krupnim koracima naprijed i dolaze bolji dani za Vojsku Crne Gore i sistem odbrane uopšte”, poručio je Krapović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

AMSCG kiša

Putevi mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima,...

Real na fajnl-foru