fbpx
NaslovnicaCrna GoraJovanović: Tužilaštvo spremno za izborni dan

Jovanović: Tužilaštvo spremno za izborni dan

Podgorica, (MINA) – Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović naložila je rukovodiocima državnih tužilaštava, koja su nadležna za opštine u kojima su raspisani izbori, da sjutra organizuju dežurstva kako bi pravovremeno reagovali u slučaju eventualnih prijava krivičnih djela protiv izbornih prava.

Jovanović je, kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), podsjetila rukovodioce državnih tužilaštava na značaj proaktivnog pristupa u radu.

Ona je podsjetila i na obavezu Državnog tužilaštva da svakodnevno djeluje isključivo u skladu sa Ustavom i zakonom prije, tokom i poslije izbornog dana.

“Povodom održavanja lokalnih izbora u više opština u Crnoj Gori, Jovanović naložila je rukovodiocima državnih tužilaštava, koja su nadležna za opštine u kojima su raspisani izbori, da u toku izbornog dana, po ustaljenoj proceduri, organizuju dežurstva, kako bi se u slučaju eventualnih prijava krivičnih djela protiv izbornih prava pravovremeno reagovalo”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda i Herceg Novi nastavili seriju

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede i Herceg Novog nastavili su seriju pobjeda u sedmom...