fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzvještaj o finansiranju medija objavljen u zakonskom roku

Izvještaj o finansiranju medija objavljen u zakonskom roku

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo kulture i medija je izvještaj o transparentnosti finansiranja medija iz javnih prihoda za prošlu godinu objavilo u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, saopšteno je iz tog resora.

Iz Ministarstva su, reagujući na navode Centra za građansko obrazovanje da tu zakonsku obavezu nijesu ispunili na vrijeme, kazali da su poštovanje zakona i transparentnost osnovna načela rada tog resora.

“A civilni sektor važan partner sa kojim gradimo slobodne medije”, istakli su iz Ministarstva.

Kako su naveli, u izvještaju se navodi da su osnivači medija ispoštovali određeni nivo transparentnosti.

“Podatke o finansiranju iz organa javnog sektora dostavila su 124 osnivača medija od 201 osnivača čiji su mediji upisani u Evidenciju, što je 62 odsto registrovanih medija”, kazali su iz Ministarstva.

Prema njihovim riječima, u izvještaju se navodi da organi javnog sektora pokazuju takođe određeni nivo transparentnosti, kao i da su jedinice lokalne samouprave i organi državne uprave gotovo u potpunosti sproveli zakonske obaveze.

“Prvi put su podatke dostavili sudovi i tužilaštva, a evidentno je povećan i broj javnih ustanova čiji je osnivač država, a koje su ispunile navedene zakonske obaveze”, rekli su iz Ministarstva.

Izvještaj je dostupan na linku: https://www.gov.me/clanak/godisnji-izvjestaj-o-transparentnosti-finansiranja-medija-iz-javnih-prihoda-za-period-od-01012022-31122022-godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije