fbpx
NaslovnicaCrna GoraIdentifikovati osobe koje su uputile prijeteće mejlove školama

Identifikovati osobe koje su uputile prijeteće mejlove školama

Podgorica, (MINA) – Tužilac u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu naložio je da se identifikuju osobe koje su uputile prijeteće mejlove osnovnim školama u Podgorici, kao i da se podnese krivična prijava za izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica pregledali su prostorije sedam osnovnih škola u glavnom gradu i utvrdili da su dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u tim obrazovnim ustanovama lažne.

Iz policije su kazali da su pregledane škole „Maksim Gorki“, „Sutjeska“, „Marko Miljanov“, „Radojica Perović“, „Milan Vukotić“, „Pavle Rovinski“ i „Štampar Makarije“, na čije adrese su pristigli mejlove prijeteće sadržine.

„Utvrđeno je da su navodi iz mejlova, da su postavljene eksplozivne naprave u ovim objektima, lažne“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, podgorička policija je o svemu obavijestila državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

„Tužilac je naložio da se identifikuju osobe koje su uputile prijeteće mejlove, te da se podnese krivična prijava za krivično djelo izazivanje panike i nereda“, rekli su iz policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije