fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐurović čestitala Hanuku

Đurović čestitala Hanuku

Podgorica, (MINA)- Predsjednica Skupštine Danijela Đurović čestitala je Hanuku pripadnicima jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović je kazala da je Hanuka jedan od najradosnijih jevrejskih praznika, praznik svjetlosti, simbol nade i čuda, i vjere u bolje sjutra.

“Sjećanje na borbu za slobodu i čuvanje identiteta i tradicije njegujemo kao trajno i nepresušno nadahnuće, a čuvajući svoje duhovno bogatstvo svakodnevno doprinosimo napretku ljudske zajednice kao cjeline”, navodi se u čestitki Đurović.

Đurović je rekla da jevrejski narod, kao vječiti primjer borbe za opstanak, u vremenima punim izazova, predstavlja vodilju ostalim narodima.

“I podsjećanje svima da čuvamo ono što je najdragocjenije, a to su mir, razumijevanje, tolerancija i poštovanje drugog”, dodala je ona.

Đurović je vjernicima poželjela da Hanuku provedu u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima, radujući se darovima života “na kojima uvijek moramo biti zahvalni”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

USSCG obilježava Međunarodni praznik rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija slobodnih sindkata (USSCG) danas će, umjesto tradicionalnom šetnjom, Međunarodni praznik...