fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoĐukanović: Na Uskrs ne zaboraviti na izbjeglice

Đukanović: Na Uskrs ne zaboraviti na izbjeglice

Podgorica, (MINA) – Poruka Uskrsa je da se ne zaborave oni koji pate tražeći bolju budućnost, brojne izbjeglice, uključujući djecu, koje bježe od rata, siromaštva i društvene nepravde širom svijeta, a danas posebno u Ukrajini, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Iz Službe za informisanje predsjednika su kazali da je Đukanović čestitao Uskrs nadbiskupu barskom Roku Đonlješaju, biskupu kotorskom Ivanu Štironji, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti u Crnoj Gori.

Đukanović je, kako je saopšteno, poželio i napredak katoličke zajednice, kao i ličnu i porodičnu sreću njenim članovima.

„Tokom svetog praznika Hristovog uskrsnuća, hrišćani širom svijeta raduju se dobroj vijesti o spasenju i stvaranju boljeg svijeta. Ovaj dan nade i radosti hrabri na nove početke, odgovorniji pristup postojećim problemima i budi perspektivu bolje budućnosti”, rekao je Đukanović.

On je poručio da simbolika uskrsnuća, kroz žrtvu podnijetu zarad dobra drugog, poziva na djela brige i saosjećanja, kao i na davanje veće od primanja.

Prema riječima Đukanovića, Uskrs nadahnjuje ostvarenje vitalnih zadataka.

“Zato, posvećeni daljoj izgradnji snažne i prosperitetne Crne Gore, duboko integrisane u civilizacijske vrijednosti Evrope i svijeta, moramo ostati ujedinjeni u našem bogatstvu različitih kultura i porijekla”, rekao je Đukanović.

On je dodao da se mora širiti krug mogućnosti za sve građane, ali i osnažiti trajni mostovi punog razumijevanja i uzajamnog poštovanja.

Prema riječima Đukanovića, papa Franjo je podsjetio kako je poruka Uskrsa poruka života za cijelo čovječanstvo.

“Odjekuje kroz vjekove i poziva da ne zaboravimo one koji pate tražeći bolju budućnost, brojne izbjeglice uključujući mnogo djece, koji bježe od rata, gladi, siromaštva i društvene nepravde širom svijeta. Danas posebno u Ukrajini”, smatra Đukanović.

On je poželio da poruka obnove i života bude kredo zajedničkoj posvećenosti miru i milosrđu, kako bi se nadvladao egoizam i arogancija onih koji raspiruju nasilje i rat.

“U svijetlu ovih misli Vama, sveštenstvu, redovničkim zajednicama i katoličkim vjernicima u Crnoj Gori još jednom srdačno želim srećan Uskrs”, navodi se u čestitki Đukanovića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije